Menu top

Om klubben

Sävedalens AIK (SAIK) grundades den 2 augusti 1933. I stadgarna kan man läsa att klubbens uppgift är att "genom utövande av idrott utbilda goda idrottsmän, främja en god kamratanda samt i övrigt verka för höjande av medlemmarnas fysiska och andliga fostran."

SAIK är ansluten till Svenska Friidrottsförbundet, Svenska Gångförbundet, Svenska Orienteringsförbundet samt Svenska Skidförbundet.

SAIK har vid årsskiftet 2008-2009 1017 medlemmar. Av dessa är 46% damer och 54% herrar. 49% av medlemmarna är under 20 år. Friidrottssektionen har 628, Orienteringssektionen 398 och Skidsektionen 41 medlemmar.

Verksamheten

SAIK har tre sektioner för de olika idrottsliga verksamheterna: Friidrott, Orientering och Skidor. Mer information om sektionernas verksamhet hittar du nedan, men framförallt om du följer länkar på vår hemsida www.saik.o.se (Orientering och Skidor) respektive www.saik.nu (Friidrott).

Klubben har organiserat verksamheten i en huvudstyrelse samt med egna styrelser för den idrottsliga verksamheten i de tre sektionerna. Vidare finns kommittéer och grupper som bland annat har hand om klubblokalen vid Vallhamra Idrottsplats, klubbstugorna vid Kåsjön och i Skatås, elit-, ungdoms och motionsverksamheter samt olika arrangemang.

Orienteringssektionen

Sävedalens AIK:s orienterare deltar flitigt i träningar och tävlingar såväl individuellt som budkavle.

Kontakt: Bengt Johansson, tel 031-26 66 87

Friidrottssektionen

Sävedalens AIK:s friidrottare sysslar med all friidrott.

Kontakt: Olle Palm, tel 031-795 68 15

Skidsektion

Under vintern åks det skidor om det finns snö i närheten. Dessutom åker vi på läger till norska eller svenska fjällen. Och det är alltid några av oss som åker Vasaloppet eller Tjejvasan varje år.

Får vi snö i närheten av Klubbstugan kör vi upp spår med scootern som ivrigt väntar i källaren. Vi samarbetar också med Partille Golfklubb och gör uppskattade spår på golfbanan - i snön alltså.

Kontakt: Pelle Edh, tel 0706-64 85 55

Klubblokal, Vallhamra

Vid Vallhamra idrottsplats har vi en klubblokal och tillgång till omklädningsrum samt en inomhushall. Förutom utomhusbanorna förstås.

Det är heller inte långt till Delsjöreservatets strövområde med massor av vägar och stigar.

SAIK-stugan, Skatås

2007 köptes en stuga i Skatås stugby framförallt för Friidrottssektionen löpträningar. Här är vi i direkt anslutning till alla spår och också Skatås Motionscentral.

SAIK-stugan, Kåsjön

I januari 1997 stod vårt klubbhus vid Kåsjön klart. Härifrån utgår de flesta av orienterarnas träningar. Stugan ligger alldeles intill vildmarksleden, elljusbelyst motionsspär, friluftsbad.

Arrangemang

Varje år arrangerar vi nationella orienteringstävlingar av varierande slag. 2004 arrangerade vi första etappen i Världens största orienteringstävling O-ringen och 2003 arrangerade vi Skol-SM i orientering. Vi är också flitiga arrangörer av Vårserien, göteborgsungdomarnas tävlingsserie i närterräng.

Varje höst arrangerar vi Sävedalsloppet, ett lopp genom stora delar av Sävedalen för både motionärer och elit och är medarrangörer av Rosa Steget.

Friidrotten ordnar de traditionella Sävedalsspelen i början av juni och höstspelen någon helg under hösten.

Övrig verksamhet

För att hjälpa till att finansiera den idrottsliga verksamheten har vi många olika uppdrag. Innan jul säljer vi sedan mer än 10 år tillbaka julgranar vid på flera platser i Partille. Vi delar ut trycksaker, gör inventeringar, hjälper till vid marknader med mera.

Är det något du vill ha hjälp med så kanske vi kan stå till tjänst? Har du några lämpliga uppdrag så kontakta vår ordförande Bengt Johansson tel 031-26 66 87.

Medlemsavgifter

För att få delta i officiella idrottstävlingar måste Du vara medlem i någon idrottsförening och ha betalt årsavgiften.

SAIKs medlemsavgifter och instruktion för hur du betalar den hittar du på huvudföreningens hemsida.

Vill Du bli medlem ?

Som medlem i SAIK får Du delta i alla våra aktiviteter, får tillgång till våra klubblokaler och klubbstugor samt subventionerade startavgifter. Dessutom sektionernas informationsblad och tidningar och mycket mer.

Är Du intresserad av att bli medlem i SAIK så fyll i och skicka in ansökningblanketten eller kontakta vår ordförande Bengt Johansson tel 031-26 66 87. Du kan också kontakta någon av kontaktpersonerna för t.ex. Elit och Ungdom som du hittar på våra hemsidor.